فصل کشت دیم بهاری در روستا دل آبادآغاز شد

بعلت خشک سالی  های  چندین  ساله اخیر  تقریبا دیمه کاری   داشت به   فراموشی سپرده می شد که  با توجه به بارش های اخیر  که هم باعث مسرت و شکر گذاری کشاورزان شده است  و هم  امید   برای  دیمه کاری را جانی دوباره بخشید.که شنیده ها حکایت از آن دارد کشاورزان   جستجو ه گود وبذراصلاح شده برای دیمه کاری را آغاز کرده اند.

هرچند که در زمان های قبل تقریبا در این موقع از سال دیمه کاری  پایان یافته بود واگر هم وجود داشت به ماه نوروزی شناخته می شده که عمل کرد ان نسبت به سر زمستانی کمتر بود

گفتنی است   دیمه کاری امروزه با دیمه کاری قبلا تفاوت چشمگیری دارد :

۱-در قبل از گاو والاغ برای  دیمه کاری ویا به اصطلاح محلی گورونی استفاده می شد در این نوع دیمه کاری کشاورزبعد ازطلوع خورشید به صحرا می رفت وتا غروب خورشید  به کشت یا همان گورونی  مشغول بود که روز شروع گورونی دارای ادابی بود مثلا امروز برای شروع گورونی روز  خوبی است  یا نحس نباشد وخانم خونه پتیری می پخت  ود توره مرد می گذاشت  هنگام برکشت از گورونی  ،تکه های از پتیر برای اقوام فرستاده می شد وتا سه روز مقداری از پتیر در سفره  دهقان به جهت برکت زراعت وجود داشت.

۲-در گذشته خود کشاورز از گندم خودش بذر تهیه می کرد.

۳-در دیمه کاری قبل از گود شیمیایی استفاده نمی شد که در حال حاضر اگر استفاده نشود حتی بذر گاشته شده را هم درو نمی کنند

۴-در گذشته کشاورز کشت می کرد تمام امیدش به خدا بود.اما امروز تا کشاورز بذر اصلاح شد وکود محیا نکند به سراغ دیمه کاری  نمی رود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *